Centrum Edukacji Nauczycieli w Giedlarowej serdecznie zaprasza pracowników stołówek szkolnych, przedszkoli i żłobków na szkolenie prowadzone przez eksperta w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia – Panią Jolantą Wójcik.
Kiedy, Gdzie:
12.11.2025r. 09:00-15:00, platforma on-line
Cena:
315 zł netto – całkowity koszt udziału 1 osoby z placówki
520 zł netto – całkowity koszt udziału 2 osób z tej samej placówki
UWAGA:jednostki budżetowe zwolnione z podatku VAT
ZGŁOSZENIA:
telefonicznie pod nr telefonu: 733 447 745
mailowo na adres szkolenia@ckiw.edu.pl lub doradca1@ckiw.edu.pl
(poprzez wypełniony i podpisany skan karty zgłoszeniowej)
Informacje Dodatkowe:
Szkolenie odbywa się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym
szkolenie jest nagrywane (możliwość uzyskania dostępu po szkoleniu na okres 7 dni)
uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe
każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat
Dla Kogo:
Szkolenie przeznaczone jest dla:
- Osób wykonujących zadania intendenta, kucharza, pomocy kuchennej w:
- placówkach oświatowo-wychowawczych (żłobki, przedszkola, szkoły, internaty, bursy, specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze)
- osób pracujących w firmach cateringowych i gastronomicznych zaopatrujących w.w. zakłady żywienia zbiorowego w posiłki
- Pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze)
- Pracowników Wojewódzkich i Powiatowych Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych
Szkolenie prowadzi:
Jolanta Wójcik z wykształcenia mikrobiolog i pedagog.
Od 2007 roku trener i auditor w obszarze bezpieczeństwo
żywności i żywienia. Autor licznych publikacji dotyczących
organizacji żywienia zbiorowego dzieci, młodzieży i osób
dorosłych oraz poświęconych tematyce HACCP. Twórca
autorskiego oprogramowania KCALkalkulator żywieniowy.
Przez wiele lat związana była z Państwową Inspekcją
Sanitarną. Wieloletni pełnomocnik systemu zarządzania
bezpieczeństwem żywności w zakładzie produkcyjnym.
Założycielka Centrum Kształcenia i Wdrożeń. Uznany
szkoleniowiec z dużym doświadczeniem praktycznym.
Rokrocznie w jej szkoleniach uczestniczą tysiące osób.
Program szkolenia obejmuje:
- Normy żywienia – definicja i zastosowanie, poziomy norm żywienia i wybór
odpowiedniego poziomu w realizacji żywienia zbiorowego. - Różnice pomiędzy normami z 2020 r. i normami z 2024 r.
- Planowanie spożycia w oparciu o średnioważoną normę żywienia: nowe zasady
wyliczania średniej ważonej normy żywienia z uwzględnieniem podziału dzieci na grupy i
zapotrzebowania wynikających z norm z 2024 r. - Normy żywienia a normy wyżywienia – gramatury zgodne z normami 2024 r. dla
różnych grup wiekowych dorosłych i dzieci. - Układanie receptur dań z uwzględnieniem produktów umożliwiających realizację
norm z 2024 r. - Układanie jadłospisów zgodnych z normami z 2024 r.